Hati Berkaca²

Assalamualaikum. 
Pagi ni projek pembersihan bilik bujang aku, dari kecik smpai taun 2013 aku mendiami bilik tu. Memang kenangan betul bilik ni. Segala macam khazanah terbentang. Dari yang aku ingat dan yang dah lupa pon ada. 
Jumpa juga offer letter kerja lama dulu. Kat Giant Salak Tinggi, kat Unijaya, surat tawaran masuk IKBN Bukit Mertajam. Ini memang aku x ingat yang ada offer macam ni. Borang semua siap isi dah, cuma tak hantar jer. Ini aku lupa kot nak hantar balik. Atau pun time tu, mak tak bagi perhi. Hahaha.
Ada jumpa file² lama, buku² belajar, buku diari,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,­čśö
Sejarah buku diari aku ni dari zaman aku darjah 6, sampai aku umur 22 @ 24. Sebelom aku tutup diari tu selama-lamanya. Bila baca balik, macam² kisah lucu, sedih, rindu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Tapi, sempena bulan puasa ni, aku sedekahkan lah Al-Fatihah pada yang masih hidup dan yang sudah mati. (Fatihah dibaca)
Semuanya bagi mententeramkan hati yang agak kacau kala ini.
Aku jumpa gambar² lama, nak dibakar, inilah kenangan. Lama ku tatap, ku simpan kembali. Tak ada dah apa² perasaan, benda yang lepas aku biarkan pergi. Jodoh pertemuan di tangan Tuhan. Siapa aku nak suka² buang sifat aku ni. Semua ni lumrah kehidupan. Aku telan yang pait supaya jadi berak sudah. Yang manis aku telan jugak supaya jadi isi perut. Hahaha.
Gambar ku simpan sebagai tatapan semata.
Assalamualaikum. 

Catat Ulasan

0 Ulasan