Why Is It So Hard For Me To Forget You?

Mereka mengatakan bahawa pada waktunya anda akan melupakan semuanya. Segala sesuatu yang anda lalui, segala yang menyebabkan kesakitan, ketegangan, semua yang perlu dilupakan Tetapi apa yang mereka tidak faham ialah pada masa itu, anda tidak mahu ia berlaku. Anda tidak mahu melepaskannya. Kamu takut. Bagaimana jika dia berjalan pergi hari ini dan tidak pernah kembali? Bagaimana jika melepaskan ini hanyalah kesilapan? Apa yang boleh saya lakukan untuk menahannya lebih lama?

Mereka mengatakan bahawa ia menjadi lebih mudah dengan masa. Anda lupakan. Tetapi mungkin, mungkin, anda tidak akan melupakannya. Ia sentiasa ada. Kesakitan. Mungkin anda sudah terbiasa. Bukankah itu satu-satunya pilihan yang anda ada? Rasa sakit, ia tidak sembuh dengan masa. Anda hanya mencari jalan untuk menanganinya. Untuk menangani cara yang menyakitkan dalam diri anda, untuk menanganinya dengan cukup halus sehingga tidak merasakannya lagi. Anda cuba melupakan semuanya. Tetapi dalam proses ini, semua yang anda lakukan selalu mengingatkan diri anda bahawa anda harus berusaha keras untuk membuang pemikirannya. Singkirkan cara dia memelukmu cukup dekat agar kamu dapat mendengarkan degupan jantungnya yang berirama, menyingkirkan bagaimana bibirnya yang basah meninggalkan kesan yang tetap dirimu, menyingkirkan pemikiran untuk berpelukan bersama minum teh, melupakan bagaimana dia membelai mu rambut, menghilangkan jari-jari yang terjerat; menyingkirkan bagaimana dia berusaha sedaya upaya untuk menjadikan hari anda berharga. Menyingkirkannya.

Mereka mengatakan bahawa selalu ada ruang untuk menjadi lebih baik. Tetapi bagaimana jika dia adalah yang terbaik yang pernah anda dapat? Bagaimana jika tidak ada ruang untuk sesuatu yang lebih baik sama sekali? Perbandingan dapat dilakukan dengan mudah apabila anda mempunyai rasa kesempurnaan. Kamu takut. Suka, mengapa orang itu mahu bersama anda. Mengapa mereka menyukai anda di tempat pertama? Adakah mereka akan menanggung segala amarah anda? Ikuti semua mood? Pastikan mereka berada di sana yang paling teruk? Adakah mereka akan berada di sana untuk mendengar semua keheningan ketika anda tidak mahu bercakap? Adakah mereka akan berada di sana walaupun anda tidak mahu mereka berada di sana? Dan yang paling teruk, bagaimana jika anda jatuh cinta kepadanya? Dan bagaimana jika semalam mereka memutuskan untuk meninggalkan anda dan pergi? Adakah anda dapat membiarkannya pergi dan terus bergerak? Menanggung kesakitan yang banyak?

Mereka mengatakan bahawa dia tidak bernilai untuk anda. Adakah saya bernilai kepadanya? Adakah saya layak mendapatkannya? Saya semestinya bersalah kerana dialah yang menjauhiku dari malam itu. Dialah yang memilih untuk pergi dan melupakan. Dialah yang memutuskan untuknya bahawa mungkin, mungkin saja saya tidak cukup baik. Jadi ini bermaksud bahawa saya adalah orang yang tidak layak. Saya ingin tahu bahawa apa yang saya buat, apa yang kami ada sudah cukup baik. Saya mempunyai pemikiran berterusan ini yang memberitahu saya bahawa saya adalah orang yang tidak cukup baik untuknya. Saya salah.

Mereka mengatakan bahawa anda akan melihat kembali semua ini dan menertawakan betapa naifnya anda. Adakah saya? Saya tidak naif ketika menciumnya dahulu. Saya tidak naif ketika saya berbaring di sana dengan dia di tempat tidurnya pada malam yang lain, telanjang, merasakan kehangatan terpancar dari dia; Saya tidak dewasa ketika saya menangis malam September itu memberitahunya semua yang salah dalam tuhan ini meninggalkan kehidupan sehingga dia ikut. Saya tidak naif ketika saya percaya bahawa ia adalah 'dia' dan tidak ada pemikiran kedua. Saya tidak naif ketika mengatakan bahawa saya mencintainya dengan sekuat tenaga. Lalu mengapa saya ketawa?

Mereka mengatakan bahawa jatuh cinta adalah perkara terbaik yang berlaku pada seseorang. Sekiranya sangat baik dan surgawi, mengapa ia sangat menyakitkan? Mungkin dia tidak pernah menyayangi saya. Mungkin, dia hanya jatuh cinta dengan idea untuk mencintainya. Tapi bukan saya. Saya telah jatuh cinta. Sungguh, gila dan dalam. Dan sangat menyakitkan. Sehinggakan anda merasa sukar untuk bernafas, sukar untuk berpura-pura bahawa dia tidak ada di sana, sukar untuk berpura-pura bahawa dia tidak ada. Dan anda harus berpura-pura baik-baik saja kerana anda tidak boleh mengatakan bahawa anda tidak baik-baik saja kerana orang mempunyai pandangan cinta yang dinilai tinggi ini. Ia tidak cantik. Cinta itu sukar, dan menyakitkan.

Mereka mengatakan semuanya berlaku untuk kebaikan. Saya bersama dia. Adakah itu tidak baik? Saya menghargai dia, adakah itu tidak baik? Kami adalah orang-orang luar biasa ini yang semua orang, termasuk saya, fikir akan kekal selama-lamanya Adakah itu tidak baik? Tentukan 'baik' kemudian. Kemudian mungkin dia berjalan pergi itu baik. Mungkin, dia meninggalkan saya, terdampar dan hancur dan sendirian itu baik. Mungkin dia melepaskan saya juga sebenarnya yang Terbaik.
Catat Ulasan

0 Ulasan